1

Text till video – få en bank med videor att posta på sociala medier (med hjälp av AI)

high angle photo of person holding turned on smartphone with tall buildings background

Text till video – Introduktion

Korta videor är ett effektivt sätt att få fler följare på sociala medier. Om du redan har blogginlägg och texter, kan du återanvända dem för att skapa flera korta videor för Instagram, LinkedIn eller TikTok.

Med nya AI-verktyg kan man skapa en bank av videomaterial för en hel vecka eller månad och inte behöva fundera dagligen på vad man ska lägga upp.

woman in white shirt using smartphone

Steg 1: Välj och förbered din text

Börja med att välja en text som innehåller relevant och intressant information för din målgrupp. Det kan vara exempelvis ett blogginlägg. Dela upp texten i korta, koncisa avsnitt som kan bli självständiga videoklipp. Varje avsnitt bör innehålla en idé som är enkel att förstå och intressant nog att fånga tittarnas uppmärksamhet.

Om man inte har så mycket färdigt textmaterial kan man ta hjälp av ChatGPT för att komma på nya idéer eller gå in på Quora och sök på ett ämne för att se frågor som folk har.

Steg 2: Använd AI-verktyg för att omvandla text till video

Det finns AI-plattformar som tar text och automatiskt adderar videoklipp, undertextning och även AI röst.

Fliki

Fliki.ai är en onlineplattform som gör det möjligt att enkelt skapa videoinnehåll från befintliga texter och blogginlägg. Med hjälp av AI konverterar Fliki text till högkvalitativt videoinnehåll på bara några minuter. Det är en av de bästa platformarna vi testat för text till video.

Plattformen är simpel men erbjuder allt man behöver, vilket gör det enkelt att skapa engagerande och relevant videoinnehåll.

  • Text till video
  • Automatisk AI-röst (även på svenska)
  • Automatisk textning
  • Bibliotek för video, bilder och AI bilder.

Steg 3: Planera och publicera ditt videoinnehåll

a group of different types of social media logos

När du har skapat och anpassat dina korta videoklipp för sociala medier är det dags att planera och publicera dem. Använd en innehållskalender för att schemalägga dina videoklipp och säkerställa att du publicerar dem regelbundet.

Steg 4: Utvärdera och optimera ditt videoinnehåll

black and red lego toy

För att säkerställa att dina korta videor ger bästa möjliga resultat på sociala medier är det viktigt att utvärdera och optimera ditt innehåll kontinuerligt. Använd plattformsspecifika analysverktyg för att övervaka engagemang, räckvidd och konverteringar.

Sammanfattning

Att återanvända ditt befintliga innehåll är både tids- och kostnadseffektivt och kan hjälpa dig att nå ut till nya kunder. Genom att ständigt förbättra och optimera ditt videoinnehåll baserat på analys och användarfeedback kommer du att skapa en starkare närvaro på sociala medier och öka ditt varumärkes synlighet.

Vi hjälper företag att skapa korta klipp för sociala medier, med eller utan AI-verktyg. Och kan snabbt skapa 10, 20 eller 30 videoklipp inom ett ämne så att du har en innehåll till en månad på sociala medier.

iphone xs on white table

Inlägget innehåller affiliatelänkar där vi får en komission ifall du klickar via vår länk och köper något. Ingen extra kostnad tillkommer för dig.

Dela:

Vissa av våra blogginlägg innehåller affiliate-länkar. Affiliate-länkar innebär att vi får en % provision om du använder vår länk och köper en produkt eller tjänst. Utan extra kostnad för dig.

Bästa AI verktyg
Bästa Text till video
Bästa AI Porträttfoto
Automatisk videoredigering
Vi får en kommission om du klickar och köper något. Ingen extra kostnad tillkommer.
Bästa AI verktyg
Text till video
AI Porträttfoton
Automatisk videoredigering
Vi får en kommission om du klickar och köper något. Ingen extra kostnad tillkommer för dig.

Vi kontaktar dig