1

Fördelarna med att skapa produktfilm för ditt företag

filma produktfilm
Att skapa en produktfilm är det bästa sättet att visa upp din produkt eller tjänst. Här är våra främsta tips från idé till färdig video.

Introduktion: Vad är en produktfilm?

Produktfilmer är ett effektivt sätt att visa upp din produkt eller tjänst på ett kreativt och engagerande sätt. De kan användas för att marknadsföra produkter, tjänster och varumärken.

Produktfilmer är vanligtvis korta videor som visar bilder på produkten eller tjänsten som marknadsförs, tillsammans med berättarröst och bakgrundsmusik. Det kan också vara en helt animerad film som visar en produkt eller en app med en berättarröst.

Produktfilm används ofta i marknadsföringskampanjer eftersom de ger en mer uppslukande upplevelse för tittarna än traditionella annonseringsmetoder. De kan också hjälpa till att öka varumärkesmedvetenheten, bygga kundlojalitet och driva försäljning.

3 anledningar att skapa en produktfilm

 • Det är bättre än text eller ljud för att förklara och visa upp en produkt.
 • Vi är vana vid video och har för dålig koncentrationsförmåga för text.
 • Ge ett professionellt intryck och öka förtroende.

Vad kostar en produktfilm?

En produktfilm kan kosta allt mellan 10 000 kr – 500 0000 kr. Film är svårt att ge generellt pris på eftersom att varje produkt är unik.

Hur lång tid tar det att skapa en produktfilm?

Varje film är unik på ett eller annat sätt så det är svårt att säga generellt.

Filmexempel

 • 60s
 • Klipp på produkten
 • Tal och intervju

Detta kan ta ca

 • 1-2 dagar planering
 • 1-2 dagar filmning
 • 3-4 dagar redigering.

14 dagar från tanke till färdig film är snabbt jobbat om man ska göra en bra film.

Att välja rätt videoproduktionsbolag för att skapa din produktfilm

Free photos of cinematography

När du letar efter videoproduktionsföretag är det viktigt att överväga deras erfarenhet av att producera videor för liknande produkter eller tjänster. Du bör också fråga dem om deras process och hur de kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Se dessutom till att de är uppdaterade med de senaste trenderna inom videoproduktion.

Genom att göra grundlig research och ställa frågor kan du hitta rätt videoproduktionsbolag som kommer att kunna skapa en produktfilm som motsvarar dina förväntningar.

4 steg för att förbereda sig för en produktfilm

För att säkerställa att videon ser bra ut och kommunicerar budskapet effektivt är det viktigt att ha en tydlig plan på plats.

 • Fundera på målgrupp, sätta upp mål för videon och skapa en tidslinje för produktion.
 • Kreativ brief med videoproduktionsteamet. Detta bör inkludera detaljer som önskad ton, bilder, berättelsebågar och andra delar av videon.
 • Spana in platser som är lämpliga för filmning och planera inspelningen på varje plats.
 • Slutligen bör du granska alla delar av projektet med alla inblandade för att säkerställa att alla är på samma bana innan inspelningen börjar.

Slutsats

Professionella produktvideor är ett kraftfullt sätt att visa upp dina produkter och tjänster. De kan hjälpa dig att nå fler kunder, bygga förtroende för ditt varumärke och generera mer försäljning.

Dela:

Vissa av våra blogginlägg innehåller affiliate-länkar. Affiliate-länkar innebär att vi får en % provision om du använder vår länk och köper en produkt eller tjänst. Utan extra kostnad för dig.

Bästa AI verktyg
Bästa Text till video
Bästa AI Porträttfoto
Automatisk videoredigering
Vi får en kommission om du klickar och köper något. Ingen extra kostnad tillkommer.
Bästa AI verktyg
Text till video
AI Porträttfoton
Automatisk videoredigering
Vi får en kommission om du klickar och köper något. Ingen extra kostnad tillkommer för dig.

Vi kontaktar dig