1

Bröllopsfotografering pris? Vad kostar det egentligen?

man and woman holding hands
Bröllopsfotograferingens pris en viktig faktor när du planerar ditt bröllop. Hitta en fotograf som passar dina behov och budget.

Bröllopsfotografering pris

Att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet är avgörande för att fånga minnen från din stora dag på bästa sätt. Pris för en bröllopsfotografering kan variera beroende på flera faktorer.

  1. Förarbete
  2. Möten och tester innan
  3. Antal timmars fotografering / heldag eller halvdag
  4. Utrustning
  5. Redigering av bilderna
  6. Antal fotografer på plats
  7. Speciell redigering
  8. Vissa fotografer tar betalt per bild, vissa per dag och vissa har färdiga paket.

Bröllopsfotografering jämföra pris

woman in white wedding dress

När man jämför priser mellan olika bröllopsfotografer är det viktigt att tänka på deras erfarenhet och kvalitet på arbetet. En erfaren fotograf kan ha högre priser än en mindre erfaren fotograf.

Det viktigaste är att det inte blir några fel eller att man missar något viktigt ögonblick. Och det är den tryggheten man betalar lite extra för med en erfaren fotograf.

En annan faktor som påverkar priset är omfattningen, Vissa erbjuder en grundläggande fotografering medan andra kan inkludera fler timmar på plats, en andra fotograf, förberedelser och efterföljande sessioner. Det är viktigt att diskutera dina specifika behov och förväntningar med fotografen för att få en tydlig uppfattning om vad som ingår i priset.

När du väl har bestämt dig för vilken fotograf du vill anlita är det viktigt att ha en tydlig kommunikation om priser och avtal. Se till att du förstår vad som ingår i priset och om det finns några extra kostnader, till exempel resekostnader eller extratjänster. Kom ihåg att skriftligt dokumentera avtalet för att undvika missförstånd eller överraskningar senare.

pris bröllopsfotograf

En bröllopsfotografering kostar i vanliga fall ca:

  • 6000 kr – 30 000 kr.

30 000 kr är i det högre spannet för en fotograf. Det finns fotografer som tar 400 000 kr för ett bröllop också men det ligger utanför normen. Såhär ser uträkningen för 30 000 kr ut för fotografen:

Moms: 6000 kr
Arbetad tid: Halvdag förberedelse, 1 dag fotografering, 1 dag bildredigering. Olika för varje fotograf och bröllop men på ett ungefär. Standardpris för fotografer är enl. Göteborgs Universitet 1000 kr/h.
Kostnad tid: 20000 kr (20h)
Utrustning och övriga kostnader: 1000 kr
Reskostnader: 500 kr

Totalt: 27500 kr

Detta är en prissättning som går runt för fotografen. En prissättning på 6000 kr eller liknande innebär att man måste ha väldigt många bröllop varje år för att gå runt. Och man jobbar för en väldigt låg timpeng. Man kommer helt enkelt behöva stressa sig igenom varje uppdrag, och man har kanske inte råd med planering eller rätt utrustning.

Budgetera för bröllopsfotografering

pris för Bröllopsfotografering

Att budgetera för bröllopsfotografering är viktigt för att säkerställa att du har råd med en professionell och kvalificerad fotograf. Det kan vara frestande att välja den billigaste fotografen, men kom ihåg att dina bröllopsfoton kommer att vara ett av de mest värdefulla minnena från din stora dag. Att investera i en erfaren och skicklig fotograf kan vara avgörande för att fånga ögonblicken på ett vackert sätt.

Om du har en viss budget kan du överväga att minska antalet timmar eller välja ett mindre omfattande paket. Du kanske egentligen bara vill ha bilder på vigseln, grupbilder och parbilder? Det kan också vara möjligt att förhandla med fotografen om priset eller höra om de har några specialerbjudanden eller rabatter. Var inte rädd för att diskutera dina budgetbegränsningar och se om det finns alternativ som kan passa dig.

Sammanfattningsvis är bröllopsfotograferingens pris en viktig faktor att överväga när du planerar ditt bröllop. Genom att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet, kan du hitta en fotograf som passar dina behov och budget. Kom ihåg att bröllopsfoton är en investering i att bevara dina minnen för livet, så se till att välja klokt och njut av den vackra dokumentationen av din stora dag.

Vi tar 13900 kr för en heldag bröllopsfoto. Kontakta gärna oss på knappen i hörnet eller maila [email protected].

Bröllopsfotografering pris
Dela:

Vissa av våra blogginlägg innehåller affiliate-länkar. Affiliate-länkar innebär att vi får en % provision om du använder vår länk och köper en produkt eller tjänst. Utan extra kostnad för dig.

Vi kontaktar dig